Upcoming Performance in Amsterdam

7 Juli 2020 - 12 Juli 2020

 

Apart, We Are Together I

 

Hoe is het als elke ademhaling in de ruimte zichtbaar wordt?

 

Nu de wereld lijkt stil te staan en de ruimtes waardoor we ons dagelijks bewegen zijn veranderd denk ik vaak terug aan mijn reis door Japan. Vooral de sensitiviteit die ik bij de mensen ervaarde ten opzichte van hun omgeving.

 

Binnen de Japanse cultuur heeft het concept ‘ruimte’ een andere betekenis dan die wij in het Westen kennen. In het Westen wordt een ruimte omkaderd door de relaties tussen objecten: de muren, het plafond en de meubels. In Japan gaat een ruimte over de relaties tussen mensen en hoe het deze relaties vormt.

 

Geïnspireerd op het Japanse concept van ruimte heb ik de performance ‘Apart, We Are Together I’ gecreëerd. In ‘Apart, We Are Together I' kun je als publiek lijfelijk ondervinden dat zelfs in de afwezigheid van beweging er toch interactie bestaat tussen elkaar en de omgeving.

 

Van 7 t/m12 juli neem ik je graag mee in een tactiele ervaring van ruimte geïnspireerd op mijn reis door japan. De performance wordt gehouden in de Kunstkapel in het Beatrixpark in Amsterdam en is maximaal toegankelijk voor vijf personen. Heb je interesse mail dan naar: info@clarindewesselink.com. Een kaartje is €15 per persoon.

 

 

web